Crypto vs Plutus
Tekstiä päivitetty 11.11.2024
Luotto/pankkikorteissa on viime vuosina tarjonta lisääntynyt ja erilaisia etuja tarjoavia kortteja on tullut mm. lentoyhtiöiltä, pisteiden keräämiseen ym. Korteissa osa on vuosi- tai kuukausimaksullisia (esim. Finnair, Wizzair), osa ilmaisia (esim. Norwegian).
Kryptovaluutan alustat ovat myös lisänneet korttitarjontaa. Ensimmäinen tunnettu visa-kortti tuli Binancelta. Sittemmin Crypto.com lanseerasi visan, johon moni siitä kuullut ryhtyi erilaisten etujen myötävaikutuksella.
Crypto.comin isoin buumi korteissa taittui kryptomarkkinoiden yleiseen laskuun vuonna 2022. Crypton suosituin visakortti on 3500€ steikkausella(panttauksella) saatava, josta (realisoitavaa) arvoa on tällä hetkellä usealla käyttäjällä jäljellä muutama sata euroa.
Korttiin sisältyy uusilla käyttäjillä kuuden kuukauden ajaksi ilmainen* Netflix ja Spotify. Lisäksi merkittävä ko. korttitasoon sisältyvä Priority Pass, jolla pääsee ilmaiseksi (4 krt/vuosi) yli 1300 loungeen ympäri planeetan lentokenttiä. Crypto com:n tarjoamasta Priority Pass:sta enemmän täältä.
*ilmainen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että Crypto com maksaa sinulle Crypto Cronos valuuttana täsmälleen saman summan (heidän ilmoittaman maksimin rajoissa) kun maksat ko. palvelun (Netflix ja/tai Spotify) Crypton Visalla. Crypton suorittama takaisin maksu tapahtuu heti kun kortille on ilmaantunut maksutapahtuma edellä mainituista palveluista. Halutessasi voit vaihtaa Crypton maksamat Cronokset vaikka heti tapahtuman jälkeen euroiksi. Tähän löytyy kaksi helppoa tapaa, toinen on vähän kalliimpia (Crypto app) ja toinen halvempi ja hiukan työläämpi (Crypto Excange).
Crypto visa toimii nyt myös Apple Pay:lla ja Google pay:lla.
Plutuksen etuna on useammat ilmaiset edut (Perks), mutta riskinä pienuus. Toisaalta pienuus voi kääntyä eduksi mm. ketteryyden muodossa. Esim. Plutuksen yhteistyö Curven kanssa.